Gør denne side til din startside
 
Dit fagregister

Køb bolig |  Lej bolig |  Lej bil |  Golf |  Flytider |  Nyhedsbrev |  Sitemap |  Annoncér

   

 

Områder

Site guide: Forside > Bolig > Opvarmning & nedkøling af boligen > Brændeovn >  
i

  Forside

  Costa del Sol

  Mallorca

  Costa Brava

  Costa Blanca

  Kanariske øer

  Madrid

  Barcelona

ii

Ferieboliger

i

  Sommerhus i Spanien

  Ferielejlighed Spanien

  Luksusvilla Spanien

  Luksuslejligheder

  Hus på landet Spanien

  Golflejlighed i Spanien

  Vandrehjem Spanien

  Familieferie Spanien

  Billig feriebolig

  Storbyferie Spanien

  Handicap boliger

  Seværdigheder

  Skiferie Spanien

ii

Turist info

i

  Mad Vin

  Sport Fritid

  Sprogguide

  Turistinformation

ii

Generel Info

i

  Bil Motorkøretøjer

  Bolig

  Edb Tele Media

  Finans Forsikring

  Historie

  Husdyr

  Internet

  Jura

  Kultur

  Politik

  Spanien Generelt

  Sundhed Sygdom

  Underholdning

  Undervisning


  

ii

Nyheder

i

  Danske

  Spanske

  Øvrige Udland

  Finans

  Vejret Danmark

  Vejret Spanien

 vejret lige nu!
i

Medier

i

  Radio & TV

  Ugeblade & Magasiner

  Internet

i

Link service

i

  Bolig

  Erhverv

  Historie

  Rejser

  Samfund

  Sport & Fritid

  Turisme

  Diverse


    Søg på Internettet
  
  

  

i


Annonce
Boliger til salg i Malaga ved dansk ejendomsmægler. Klik her: www.bolig-spanien.dk
Lej bolig i Spanien 2400 boliger at vælge fra. Klik her: www.feriebolig-spanien.dk

Brændeovn i Spanien

Information om Brændeovn i Spanien. En række nøgleord: aircondition, gas..

Hvis man flytter til Spanien og tror der er varmt året rundt, får man hurtigt tænkt om igen når man kommer til vinteren. Som typisk løber fra november til marts.

Mange hjem hernede er installeret med en pejs eller konventionel ovn. I dag findes der systemer med cirkulation af varmluft, der har en 60 til 70 % bedre brændselsøkonomi end en pejs.

De fungerer ved, at der sidder en lille elektrisk blæser der trækker den kolde luft ind under ovnen, og blæser den ud over ovnen efter den er varmet op. Temperaturen kan justeres ved tempoet på blæseren, og mængden af brænde. Har man to etager med et værelse langs skorstenen ovenpå, kan man også få varm luft til dette rum. De eksisterende systemer kan varme en bolig op til cirka 100 m2 op, dog lidt afhængig af boligens beskaffenhed. Det afgørende er at brændet er tørt, så energien i brændselsprocessen ikke bliver brugt til at tørre brændet frem for at varme op.

Funktionen i sig selv svarer til varme pumpen i en aircondition, det er altså ikke bare strålevarmen man får, men en generel udtørring af luften. Man har bare det minus at man selvfølgelig skal tænde op i ovnen, og holde det ved lige. Ligeledes skal man købe brænde af en ordentlig kvalitet, og få det tørret.

Når man står foran valget af ovn, skal man som ved alt andet sikre sig at det er en ordentlig kvalitet. En af de afgørende ting er jernets tykkelse, der er afgørende for levetiden og ikke bør være mindre en fire til fem millimeter. Der findes mange forskellige produkter, støbejerns ovne af forskellige priser og kvaliteter. Ovne til ind bygning af smedejern efter standardmål, samt ovne der bygges efter mål så de tilpasses den eksisterende pejs og som faktisk ikke er dyrere end de andre. Den afgørende faktor er varmluftsystemet, der skal være af en ordentlig konstruktion for at fungere som det skal. En ovn der skal bygges ind i en eksisterende pejs, starter fra 900 €inklusiv installationen. Dette prisleje gælder også de ovne der er produceret i Spanien, med Dansk teknologi og kvalitet.

Er skorstenen og pejsen utæt, laver man en kassette der installeres med et indvendigt skorstens rør. Det er en billigere løsning, end at skulle til at reparere den gamle. 

Har man ikke en skorsten, findes der råd. Skal man bygge en skal man huske at spørge om tilladelse på urbanismo kontoret ved ayuntamiento. En anden mulighed er et rør fra en fritstående ovn, frem for en skorsten, der er en noget billigere løsning.

Bor man i en beboelses ejendom uden skorsten, hvor man af indlysende årsager ikke bare bygger en, findes der også en løsning på det. Der er en anden type ovn som er kommet på markedet de senere år, der også fungerer ved varmluft. Den brænder en behandlet type træ piller, som fodres ind i brændselskammeret med en lille snegl. Det giver en fuldt kontrolleret forbrænding, hvor temperaturen på udstødningsluften er så lav, at man nøjes med et plast rør som skorsten der typisk føres ud på terrassen. Træ pillerne købes i 15 kilos sække, og kan leveres i hjemmet.

Ovnen dækker varmebehovet for cirka 50 til 60 m2, lidt afhængig af ruminddelingen. Ovnen er noget dyrere end den almindelige brændeovn, man skal regne med op mod 2.100 € inklusiv installationen.

Spørg venner og bekendte om, hvad de har, når der skal vælges produkt. Og brug ellers den sunde fornuft, hvis kvaliteten skal være ordentlig.   

  Udskriv artiklen Søg på zapin 

Til toppen

 

 

 
Find det i Fagregisteret!!       

 

© Copyright 2000 zapIN

site guide  |

Privacy statement   |

Legal disclaimer