Gør denne side til din startside
 
Dit fagregister

Køb bolig |  Lej bolig |  Lej bil |  Golf |  Flytider |  Nyhedsbrev |  Sitemap |  Annoncér

   

 

Områder

Site guide: Forside > Bolig > Opvarmning & nedkøling af boligen > Solvarme >  
i

  Forside

  Costa del Sol

  Mallorca

  Costa Brava

  Costa Blanca

  Kanariske øer

  Madrid

  Barcelona

ii

Ferieboliger

i

  Sommerhus i Spanien

  Ferielejlighed Spanien

  Luksusvilla Spanien

  Luksuslejligheder

  Hus på landet Spanien

  Golflejlighed i Spanien

  Vandrehjem Spanien

  Familieferie Spanien

  Billig feriebolig

  Storbyferie Spanien

  Handicap boliger

  Seværdigheder

  Skiferie Spanien

ii

Turist info

i

  Mad Vin

  Sport Fritid

  Sprogguide

  Turistinformation

ii

Generel Info

i

  Bil Motorkøretøjer

  Bolig

  Edb Tele Media

  Finans Forsikring

  Historie

  Husdyr

  Internet

  Jura

  Kultur

  Politik

  Spanien Generelt

  Sundhed Sygdom

  Underholdning

  Undervisning


  

ii

Nyheder

i

  Danske

  Spanske

  Øvrige Udland

  Finans

  Vejret Danmark

  Vejret Spanien

 vejret lige nu!
i

Medier

i

  Radio & TV

  Ugeblade & Magasiner

  Internet

i

Link service

i

  Bolig

  Erhverv

  Historie

  Rejser

  Samfund

  Sport & Fritid

  Turisme

  Diverse


    Søg på Internettet
  
  

  

i


Annonce
Boliger til salg i Malaga ved dansk ejendomsmægler. Klik her: www.bolig-spanien.dk
Lej bolig i Spanien 2400 boliger at vælge fra. Klik her: www.feriebolig-spanien.dk

Solvarme i Spanien

Information om Solvarme i Spanien. En række nøgleord: aircondition, gas..

Solvarme er i sagens natur en oplagt mulighed på kysten, der er det ideelle miljø med op mod 300 årlige solskinsdage. De bedste paneler klarer sig faktisk bare der er lys, så det er få dage om året at, det elektriske varmelegeme kommer i brug. Varmelegemet fungerer i princippet som en almindelig elektrisk varmvandsbeholder, som også bruges som beholder for vandet der varmes af sol panelet.

Nogle af modellerne har denne beholder monteret i forbindelse med selve panelet, og ved andre sidder beholderen separat. Der findes forskellige størrelser, eksempelvis 180 og 300 liter afhængig af behovet. I princippet er varmetabet mindst, jo tættere varmvandsbeholderen er monteret ved panelet.

Løsningen med solvarme er en dyr installation, typisk mellem 1.800 og 2.400 €, hvis man er en familie på fire personer og altid skal være sikker på at have varmt vand. En gang imellem gives der offentlig støtte til installationen, hvor cirka 40 % af prisen dækkes. Det er selvfølgelig på grund af de indlysende miljømæssige fordele der er ved solvarmen, som når panelet er produceret ikke skader miljøet yderligere før det går til skrot. Hvis der er tilskudsmuligheder i det øjeblik man vælger solvarme, vil montøren som regel gøre opmærksom på dette.

Udover denne fordel som tiltaler flere og flere, med en mening om miljøspørgsmål, skal det siges at panelerne i de fleste tilfælde tjener sig hjem. Man skal dog sætte sig ned og regne lidt på forbruget før man beslutter sig. Man skal have et jævnt forbrug det meste af året af mindst to personer, og man skal sørge for at få den rigtige størrelse installeret. Er man her kun korte perioder på ferie, er gas - eller el-vandvarmer en mere rentabel løsning.

Når man skal tage beslutningen skal man regne med en levetid på 6 til 10 år, dog meget afhængig af kvaliteten. Når man skal vælge fabrikat, bør man sætte sig lidt ind i markedet. Undersøg om der findes forbrugerundersøgelser hjemmefra, eller spørg andre med erfaring på området. De ting man bør være opmærksom på er i særdeleshed hvor mange dele der kan ruste, og selve sol panelets ydeevne og kvalitet. 

Der er en del snak om at man kan varme sin pool op med solvarme, det kan man i princippet også godt. Anlægget skal bare være så stort, at det erfaringsmæssigt bliver for kostbart. Derfor anbefales ofte en reel varmepumpe, der selvfølgelig er dyr i brug. Skal man varme poolen op er man under alle omstændigheder ude i et luksusprojekt, hvor man beslutter sig udfra hensyn til livskvalitet. Skulle man derfor ønske at varme poolen op primært med solvarme af miljømæssige hensyn, kan det selvfølgelig lade sig gøre. Bare man har penge nok, og plads nok til panelerne.

  Udskriv artiklen Søg på zapin 

Til toppen

 

 

 
Find det i Fagregisteret!!       

 

© Copyright 2000 zapIN

site guide  |

Privacy statement   |

Legal disclaimer