Gør denne side til din startside
 
Dit fagregister

Køb bolig |  Lej bolig |  Lej bil |  Golf |  Flytider |  Nyhedsbrev |  Sitemap |  Annoncér

   

 

Områder

Site guide: Forside > Bolig > Sikkerhedsaspekter > Generelt om sikkerhed >  
i

  Forside

  Costa del Sol

  Mallorca

  Costa Brava

  Costa Blanca

  Kanariske øer

  Madrid

  Barcelona

ii

Ferieboliger

i

  Sommerhus i Spanien

  Ferielejlighed Spanien

  Luksusvilla Spanien

  Luksuslejligheder

  Hus på landet Spanien

  Golflejlighed i Spanien

  Vandrehjem Spanien

  Familieferie Spanien

  Billig feriebolig

  Storbyferie Spanien

  Handicap boliger

  Seværdigheder

  Skiferie Spanien

ii

Turist info

i

  Mad Vin

  Sport Fritid

  Sprogguide

  Turistinformation

ii

Generel Info

i

  Bil Motorkøretøjer

  Bolig

  Edb Tele Media

  Finans Forsikring

  Historie

  Husdyr

  Internet

  Jura

  Kultur

  Politik

  Spanien Generelt

  Sundhed Sygdom

  Underholdning

  Undervisning


  

ii

Nyheder

i

  Danske

  Spanske

  Øvrige Udland

  Finans

  Vejret Danmark

  Vejret Spanien

 vejret lige nu!
i

Medier

i

  Radio & TV

  Ugeblade & Magasiner

  Internet

i

Link service

i

  Bolig

  Erhverv

  Historie

  Rejser

  Samfund

  Sport & Fritid

  Turisme

  Diverse


    Søg på Internettet
  
  

  

i


Annonce
Boliger til salg i Malaga ved dansk ejendomsmægler. Klik her: www.bolig-spanien.dk
Lej bolig i Spanien 2400 boliger at vælge fra. Klik her: www.feriebolig-spanien.dk

Generelt om sikkerhed i Spanien

Information om Generelt om sikkerhed i Spanien. En række nøgleord: alarm, jerngitter, sikkerhedsdør..

Grundet den stigende kriminalitet på Costa del Sol er det nu vigtigere end nogensinde, at De kan føle Dem sikker i Deres hjem. Indbrudstyvene bliver stadig 'dygtigere' og kan i nogle tilfælde sabotere alarmsystemet. Derfor råder vi Dem til at få Deres alarmsystem kontrolleret samt få en nyvurdering af Deres nuværende system, som måske ikke længere er tidssvarende

Skønt moderne alarmsystemer er meget brugervenlige, sker det alligevel ofte, at kunderne ikke får systemet tilsluttet rigtigt eller glemmer at den slags udstyr også skal vedligeholdes. Er uheldet først ude, er det for sent at opdage, at man har fejlbetjent alarmsystemet eller ikke har fået batteriet skiftet i den bærbare overfaldsalarm.

Nedenstående beskrivelse af elektroniske alarmsystemer og brugen af disse har til formål at sikre korrekt betjening af systemet, så De opnår den sikkerhed, De betaler alarmselskabet for.

1.
Husk altid at det sikkerhedsniveau De opnår med et alarmsystem afhænger af:
a.
Kvalitet samt antal og placering af de elementer, der udgør alarmsystemet.
b. Brugerens kendskab til systemet og dets funktioner.
c. Grundigheden af den regelmæssige afprøvning af systemet.

2. Når De analyserer sikkerheden i Deres hjem eller forretning, bør De tage følgende punkter i betragtning:
a. Alarmsystemet består af elektronisk udstyr, der kan udsættes for tekniske fejl - stol derfor ikke ubetinget og alene på alarmsystemet.
b. De bør afprøve alarmsystemet regelmæsigt. Husk at ringe til vagtcentralen inden afprøvningen påbegyndes.
c. Alarmsystemet fungerer ikke uden elektricitet og husk at backup-batteriet kun kan klare opgaven i kortere tid.
d. Følg og stol på de råd som den professionelle medarbejdere giver. De er kvalificerede til at udforme, installere og vedligeholde systemet.

Et alarmsystem bliver, som alt andet, forældet og systemerne er under konstant udvikling for at forbedre det tekniske udstyr, gøre det mere brugervenligt og dermed øge sikkerheden. F.eks. er systemer, der til- og frakobles med nøgle ikke så sikre som systemer med tastaturtilkobling. Systemer med nøgle kan saboteres med en smule teknisk viden, hvorimod et elektronisk tastatur ikke fysisk kan saboteres.
De bør med jævne mellemrum få foretaget en vurdering af Deres sikkerhedssystem af en af vore sikkerhedskonsulenter. Udviklingen går stærkt på det elektroniske alarmmarked og indbrudstyvene bliver bedre til at omgå de gamle systemer. Derfor er det nødvendigt at opdatere alarmsystemet løbende for hele tiden at kunne forsvare sig mod indbrudstyvenes viden og mere avancerede fremgangsmåder.

3. Vær meget omhyggelig med nøglerne til boligen.
Den generelle opfattelse at sikkerhedsnøgler ikke kan kopieres er nemlig ukorrekt. Faktisk findes der ikke en nøgle, der ikke kan kopieres med det rigtige værktøj. Overlad ikke udskiftning af låse til hvem som helst og sørg for at få samtlige nøgler til låsen udleveret. Har andre midlertidigt haft nøglerne i deres besiddelse, er det altid en god idé at få låsen skiftet.
Det samme gælder, hvis andre personer har kendt koden til alarmsystemet. Under alle omstændigheder er det tilrådeligt at ændre koden én gang om året. Aftal ændringen med vagtcentralen, der i mange tilfælde vil kunne ændre koden over telefonlinien direkte fra den tekniske afdeling.

4. Et alarmsystem er ikke blot noget, man benytter, når man ikke er hjemme.
Det skal også kunne tilkobles om natten, mens De sover. Der er mange eksempler på indbrud foretaget om natten, fordi tyvene har troet, at alarmsystemet ikke var slået til - og som følge heraf er folk blevet frarøvet alt af værdi, mens de lå og sov.

5. Overfaldsalarm.
Har De en mobil overfaldsalarm, skal De vide, at den kun fungerer, hvis batteriet virker. Dette skal skiftes mindst en gang om året og bør afprøves en gang om måneden, idet et eller andet kan være gået i stykker, uden at De er opmærksom på det. Aftal ligeledes denne afprøvning med vagtcentralen.

6. Detektion, Transmission og Reaktion
Et alarmsystem består af den såkaldte sikkerhedstrekant: Detektion, transmission og reaktion. Hvis en af disse tre elementer svigter, falder sikkerheden.
Detektion er alarmsystemet i boligen.
Transmission er signaloverføringen til vagtcentralen.
Reaktion er udrykningstjenesten.
Alarmtransmissionen kan foretages enten via den faste telefonlinie, mobiltelefonen eller allerhelst begge dele. Ved dobbelttransmission modtager vagtcentralen signal fra begge systemer, hvilket giver maksimal sikkerhed.

7. Hvordan fungerer systemet.
For at forstå hvordan systemet fungerer, er det vigtigt at kende systemvirkningen. Kommer De f.eks. til at udløse en alarm ved en fejl og derefter frakobler alarmen på tastaturet, vil vagtcentralen automatisk modtage et annulleringssignal, der standser udrykningsvagten. Alligevel ringer vi Dem op for at få oplyst koden. Udløses alarmen ved en fejltagelse på et af de gamle systemer, skal brugeren standse alarmsirenen ved at dreje nøglen to gange og derefter sende et annulleringssignal fra den specielle nøgleafbryder, der er installeret ved centralskabet. Har vagtcentralen ikke modtaget en annullering, vil vagten straks blive sendt til adressen, hvorefter centralen ringer Dem op for at bede om koden. Bliver den korrekt oplyst, vil vagten blive kaldt tilbage.

8. Panikknappen.
Udløses der en alarm fra den såkaldte panikknap, som man kan få tilsluttet systemet, betragtes situationen ligeledes med meget stor alvor. Vagten bliver straks sendt til adressen og vagtcentralen ringer Dem op for, via telefonen, at få en fornemmelse af, om der er noget galt. Desværre modtages der mange fejlalarmer, fordi brugeren ikke tager sikkerhedssystemet alvorligt nok. Fornemmes det, at der er tale om en reel alarm, tilkaldes politiet omgående. Alarm selskabet er lovmæssigt forpligtet til at tilkalde politiet ved overfaldsalarmer og det er derfor yderst vigtigt, at knappen alene benyttes i reelle overfaldssituationer og ikke fordi naboens hund gør eller fordi De har set en mistænkelig bil ude på gaden.
Ankommer vagten til boligen under et væbnet overfald, kan situationen nemt udvikle sig i en meget farlig retning. Sagen kan løbe helt løbsk, fordi røverne føler sig truede og derfor udøver grov fysisk vold. Derfor er det vigtigt, at politiet tilkaldes. Vagterne vil i samarbejde med politiet naturligvis deltage så vidt, som situationen giver mulighed for. I en røverisituation er det vigtigt at bevare roen og give røverne, hvad de beder om, da de ofte er påvirkede af narkotika, er meget nervøse og helt ude af balance under selve handlingen.

9. Læge og ambullancetilkald.
 Er alarmsystemet udbygget med læge/ambulancetilkald, er det vagtcentralens mission at ringe til Dem og få oplyst, om der ønskes læge eller ambulance. Såfremt De ikke har oplyst, hvilken læge der ønskes, tilkaldes den læge som vagtcentralen har kontakt med 24 timer i døgnet. Vagten vil vise vejen frem til Deres bolig og iøvrigt assistere så godt som muligt. Det er Deres pligt at betale for ambulance og læge, og Alarm selskabet har intet ansvar for Deres sygesikringsforhold.

10. Samarbejde mellem kunde og selskab.
Det er vigtigt, at De samarbejder med Deres sikkerhedsselskab og kontakter os, hvis der tvivlsspørgsmål. Venner og bekendte kan komme med velmente råd, men for at være på den sikre side, skal De altid rette henvendelse til Alarm selskabet og lade de professionelle medarbejdere forklare, hvad der eventuelt er sket og hvordan det kan undgås i fremtiden. Kun på den måde kan De skabe den tryghed, De har behov for.

Det er yderst vigtigt, at De har tillid til sikkerhedsselskabet - og at sikkerhedsselskabet kan have tillid til Dem. Det opnås udelukkende ved samarbejde og information.
Normalt har selskabet nøgler til Deres bolig, bl.a. fordi mange ikke bebor deres huse fast og derfor risikerer at strømafbrydelser resulterer i, at alarmsystemet ikke fungerer. For konstant at holde alarmsystemet funktionsdygtigt er det altså nødvendigt, at selskabet  har adgang til boligen. Alle kundenøgler bør opbevares på vagtcentralen, og bliver kun udleveret ved reparationer eller indbrud. Vagterne har kun nøgler til havelåger og indkørselsporte, så der kan foretages en udendørs inspektion rundt om boligen.

Teksten er udarbejdet i samarbejde med Alarma Universal.

 

  Udskriv artiklen Søg på zapin 

Til toppen

 

 

 
Find det i Fagregisteret!!       

 

© Copyright 2000 zapIN

site guide  |

Privacy statement   |

Legal disclaimer