Gør denne side til din startside
 
Dit fagregister

Køb bolig |  Lej bolig |  Lej bil |  Golf |  Flytider |  Nyhedsbrev |  Sitemap |  Annoncér

   

 

Områder

Site guide: Forside > Bolig > Forhold på ejendomsmarkedet > Skatter og afgifter >  
i

  Forside

  Costa del Sol

  Mallorca

  Costa Brava

  Costa Blanca

  Kanariske øer

  Madrid

  Barcelona

ii

Ferieboliger

i

  Sommerhus i Spanien

  Ferielejlighed Spanien

  Luksusvilla Spanien

  Luksuslejligheder

  Hus på landet Spanien

  Golflejlighed i Spanien

  Vandrehjem Spanien

  Familieferie Spanien

  Billig feriebolig

  Storbyferie Spanien

  Handicap boliger

  Seværdigheder

  Skiferie Spanien

ii

Turist info

i

  Mad Vin

  Sport Fritid

  Sprogguide

  Turistinformation

ii

Generel Info

i

  Bil Motorkøretøjer

  Bolig

  Edb Tele Media

  Finans Forsikring

  Historie

  Husdyr

  Internet

  Jura

  Kultur

  Politik

  Spanien Generelt

  Sundhed Sygdom

  Underholdning

  Undervisning


  

ii

Nyheder

i

  Danske

  Spanske

  Øvrige Udland

  Finans

  Vejret Danmark

  Vejret Spanien

 vejret lige nu!
i

Medier

i

  Radio & TV

  Ugeblade & Magasiner

  Internet

i

Link service

i

  Bolig

  Erhverv

  Historie

  Rejser

  Samfund

  Sport & Fritid

  Turisme

  Diverse


    Søg på Internettet
  
  

  

i


Annonce
Boliger til salg i Malaga ved dansk ejendomsmægler. Klik her: www.bolig-spanien.dk
Lej bolig i Spanien 2400 boliger at vælge fra. Klik her: www.feriebolig-spanien.dk

Skatter og afgifter i Spanien

Information om Skatter og afgifter i Spanien. En række nøgleord: gode råd, låneforhold..

Vurderingsformer:
Der er syv forskellige vurderingsformer. De ligger til grund for de forskellige offentlige instansers vurdering af jord og fast ejendom. Det bliver for kompliceret og komme ind på her, men de vigtigste er følgende:

En af vurderingerne fastsætter Precios medios, og laves af Officina liquidora der hører under tinglysningsregistret. Den bruges i skødet og vil indeholde en vurdering af huset pr. m2. Man må ikke sælge huset mere end 10% under precios medios.

IBI.
Impuesto sobre bienes inmuebles
. Som fastsætter ejendommens værdi, Valor Catestral, hvorudfra den årlige ejendomsskat betales.

ITP/Skat ved handel af fast ejendom .
Det, man skal gøre sig klart, er, at der tages en statsafgift, Impuesto Transmisiones Patrimoniales/ITP på 6% i forbindelse med handel med fast ejendom i Spanien.

På nybyggeri tages der dog IVA/Moms i stedet. Se afsnittene , ”Specielt om nybyggeri”, og ”Specielt ved køb af byggegrund”.

Plus Valia.
Dette er en kommuneskat baseret på en officiel bedømmelse af stigningen på grundens værdi, siden sidst den er handlet.

Den kan være meget lav, hvis det ikke er længe siden, og der er tale om en lejlighed. Den kan også være meget høj, hvis det er en villa med stor grund, der sidst er handlet for 20 år siden.

I dag siger Spansk lov, at sælger skal betale Plus Valía, officielt kendt som Arbitrio sobre el incremento en el valor de los terrenos, dog indeholder de fleste kontrakter stadig en klausul, om at køber betaler alle afgifter i forbindelse med handelen. Acceptere man dette, kommer man med ITP, notarafgift, Ejendomsregistrerings afgift og plus valia, op på cirka 10% af handelsprisen i disse udgifter.

Registreringsafgifter
Notarafgift er en fast skala der minder om et advokatsalær i dk. Prisen er et par procent af købsværdien alt efter ejendommens værdi.

Ejendomsregistreringsafgift betales når escrituraen tages til ejendomsregistret og infskrives i købers navn.

Beskatning ved salg
Som nævnt bliver man beskattet med en statsafgift på 6% ved købet af fast ejendom. Herefter er der komplicerede regler for hvordan en eventuel fortjeneste,- når man afhænder-, bliver beskattet. Der er ved salg af fast ejendom bestemte regler gældende for ikke-residente.

Der er et sejlivet rygte om at man hvis man beholder ejendommen i 10 år, undgår beskatningen, men det passer kun delvist, hvis man har haft ejendommen i 10 år inden udgangen af 1996, herefter ændres reglerne.

Regler for Ikke-residente
De første 3 års ejer tid er der ikke nogle fradrag i beskatningen af fortjenesten, herefter kan man reducere fortjenesten med 11,11% pr. år. man har haft ejendommen, indtil 1994. Beskatningen af den eventuelle fortjeneste er 35%. Der skelnes mellem om man har købt ejendommen før 31/12 94.

Man pristalsregulerer købsprisen af huset i forhold til det år man har købt. Det betyder at man både får reduceret fortjenesten og købsprisen pristalsreguleret, hvis man har købt huset før 94, hvorimod et senere køb kun berettiger til pristalsregulering af købsprisen. Denne regulering er fastsat i artikel 46 i indkomstskatteloven, og findes i etatens tabeller.

Eksempel 1

fem år af 11.11 % = 55,55 %. Fortjenesten beskattes med 35%.

Ejeren får nu ingen reduktion for ejer tiden. I stedet pristalsreguleres købsprisen med 1,097.

Køber tilbageholder 5%
Er man ikke resident og har købt bolig efter 1986, vil man ved salg opleve at køber tilbageholder 5 % af købsprisen. Denne praksis skal følges uanset om der er en fortjeneste eller ej. Beløbet skal indbetales af køber til skattevæsenet i sælgers navn. Efter skødet er underskrevet har sælger så 4 måneder til at opgøre salget med skattekontoret.

Fradrag for om og tilbygning
Det er ved opgørelsen af fortjeneste ved salg, der skal tages højde for de investeringer sælger har haft ved ombygning, tilbygning og vedligeholdelse,

- se afsnittet byg selv, ”Specielt om og tilbygning”. -, som fratrækkes en evt. fortjeneste sammen med købs og salgsomkostninger, før beskatning beregnes. Skattevæsenet har diverse deklarationer angående opgørelsen, med hensyn til hvad der godtages under de forskellige kategorier.

Opgørelse af salg med skattekontoret
Hvis man ikke indgiver denne opgørelse, får man ikke eventuel overskydende skat retur. Mange ser det som håbløst og vælger at opgive forsøget. Men rent faktisk betaler skattevæsenet pengene retur i løbet af 3 - 6 måneder. Dog skal vi ikke glemme, hvor vi er, så fortvivl ikke hvis processen skulle tage lidt længere tid.

Regler for Residente:
Ved salg af fast ejendom, når man er fastboende er reglerne lidt anderledes. Man betaler her kun 20% i skat af fortjenesten, som betales inden for et år. Dog kan man bede om dispensation og få et år mere. Hvis man så vælger at reinvestere hele beløbet fra salget i bolig, inden for denne toårige periode, bortfalder afgiften. Man må dog kun gøre dette ved en bolig, eventuelle ejendomme som investeringsobjekter giver ikke denne mulighed.

  Udskriv artiklen Søg på zapin 

Til toppen

 

 

 
Find det i Fagregisteret!!       

 

© Copyright 2000 zapIN

site guide  |

Privacy statement   |

Legal disclaimer