Gør denne side til din startside
 
Dit fagregister

Køb bolig |  Lej bolig |  Lej bil |  Golf |  Flytider |  Nyhedsbrev |  Sitemap |  Annoncér

   

 

Områder

Site guide: Forside > Bolig > Byg selv > Materialer >  
i

  Forside

  Costa del Sol

  Mallorca

  Costa Brava

  Costa Blanca

  Kanariske øer

  Madrid

  Barcelona

ii

Ferieboliger

i

  Sommerhus i Spanien

  Ferielejlighed Spanien

  Luksusvilla Spanien

  Luksuslejligheder

  Hus på landet Spanien

  Golflejlighed i Spanien

  Vandrehjem Spanien

  Familieferie Spanien

  Billig feriebolig

  Storbyferie Spanien

  Handicap boliger

  Seværdigheder

  Skiferie Spanien

ii

Turist info

i

  Mad Vin

  Sport Fritid

  Sprogguide

  Turistinformation

ii

Generel Info

i

  Bil Motorkøretøjer

  Bolig

  Edb Tele Media

  Finans Forsikring

  Historie

  Husdyr

  Internet

  Jura

  Kultur

  Politik

  Spanien Generelt

  Sundhed Sygdom

  Underholdning

  Undervisning


  

ii

Nyheder

i

  Danske

  Spanske

  Øvrige Udland

  Finans

  Vejret Danmark

  Vejret Spanien

 vejret lige nu!
i

Medier

i

  Radio & TV

  Ugeblade & Magasiner

  Internet

i

Link service

i

  Bolig

  Erhverv

  Historie

  Rejser

  Samfund

  Sport & Fritid

  Turisme

  Diverse


    Søg på Internettet
  
  

  

i


Annonce
Boliger til salg i Malaga ved dansk ejendomsmægler. Klik her: www.bolig-spanien.dk
Lej bolig i Spanien 2400 boliger at vælge fra. Klik her: www.feriebolig-spanien.dk

Materialer i Spanien

Information om Materialer i Spanien. En række nøgleord: ombygning, sikkerhed, regler, entreprise

Murematerialer
Det er almindeligt at bruge kalkmørtel i Danmark, men det bruges sjældent i Spanien. Man bruger en blanding af sand eller grus og cement, som blandes i forholdet et til fire. Det er billigt og stærkt. Man bruger også et produkt der hedder ”Mortero de cal”, der svarer til kalkmørtel men bruges som regel kun til pudsning indendørs. Normalt bruges her gips som er blødt og svært at fæstne noget i, derfor anbefales ”Mortero de cal”, husk dog at muren skal være våd for at det binder ordentligt, når der pudses.

Oftere nu til dags ser man byggeri udført i sten, og de er blevet bedre til at udføre et pænt murearbejde. Fordelen er, at det ikke skal vedligeholdes, men man bør fuge det helt ud så man undgår problemer med den høje luft fugtighed.

De gamle tagsten er charmerende og dyre, samtidig er de besværlige at lægge. Så med mindre man selv, eller som i nogle tilfælde urbanisacionen forlanger det, kan det anbefales at bruge nye sten.

Beton er billigt, og et favoritmateriale i Spanien, der bruges i rigelige mængder i enhver konstruktion. Stort set umuligt at komme uden om.

Til indvendigt brug kan man købe de flade massive munkesten, de er meget dekorative til søjler, og kan også bruges i sammenhæng med køkken og lignende, hvis man ønsker et rustikt præg. Et godt tip er at lakere dem med en klar lak, det bliver vældigt dekorativt.

Hvor der bruges klinker er det vigtigt at man lægger dem i vand nogle timer, så de kan suge inden man sætter dem op. Gøres det ikke risikeres det at klinkerne knækker.

Træ
Træ er i sagens natur ikke et særligt anvendt materiale i syd Spanien, som er fattigt på ordentlig kvalitet af træ. Dog er det blevet bedre med årene og den lavere fragtpris og bedre infrastruktur.

Der findes til eksempel nogle meget smukke køkkener i træ fra Sierra Nevada området, det er ormædt og rustikt alla Provence borde, og giver en usædvanlig smuk og varm stil kombineret med de førnævnte munkesten. Til skabe og døre er der heller ikke noget problem ved at få smukke produkter, dog kan den høje fugtighed godt bevirke at træet slår sig. Specielt ved yderdøre og vinduer kan det være et problem, derfor anbefales aluminiumsvinduer der er billige og vedligeholdelsesfri. Man kan godt have hoveddør af træ, men et lille overhæng anbefales til at skåne for solen hvis det er syd eller sydvest.

Større konstruktion er kostbart i træ men klart dekorativt, og må derfor være en individuel vurdering.

Metal
Bruges meget til vinduesgitre ”rejas” og terrassegelænder. Det kan anbefales og bruge lidt mere for at få galvaniseret jern, da havgusen er et problem jo tættere ved kysten man kommer. Sammen med den generelt høje luftfugtighed, er jern meget udsat. Derfor er aluminium anbefalelsesværdigt hvor det er muligt at bruge, eller rustfrit stål der er stærkere og holder længere men også betragteligt dyrere.

Glas
Alt gammelt byggeri er enkelt lags glas, ønsker man støjdæmpning eller isolering anbefales præfabrikeret dobbeltglas, da der utvivlsomt kommer skidt og eventuel kondens imellem ruderne ved to lag glas. Der findes et væld af typer, med eller uden termoeffekt, beskyttelse mod uv-stråling og så videre. Der er også sikkerhedsglas af plexiglas materiale eller rigtig panserglas, hvis pengepungen tillader det og udsigten fordrer det. Så slipper man for tremmerne.

  Udskriv artiklen Søg på zapin 

Til toppen

 

 

 
Find det i Fagregisteret!!       

 

© Copyright 2000 zapIN

site guide  |

Privacy statement   |

Legal disclaimer