Gør denne side til din startside
 
Dit fagregister

Køb bolig |  Lej bolig |  Lej bil |  Golf |  Flytider |  Nyhedsbrev |  Sitemap |  Annoncér

   

 

Områder

Site guide: Forside > Bolig > Byg selv > Købe eller bygge selv >  
i

  Forside

  Costa del Sol

  Mallorca

  Costa Brava

  Costa Blanca

  Kanariske øer

  Madrid

  Barcelona

ii

Ferieboliger

i

  Sommerhus i Spanien

  Ferielejlighed Spanien

  Luksusvilla Spanien

  Luksuslejligheder

  Hus på landet Spanien

  Golflejlighed i Spanien

  Vandrehjem Spanien

  Familieferie Spanien

  Billig feriebolig

  Storbyferie Spanien

  Handicap boliger

  Seværdigheder

  Skiferie Spanien

ii

Turist info

i

  Mad Vin

  Sport Fritid

  Sprogguide

  Turistinformation

ii

Generel Info

i

  Bil Motorkøretøjer

  Bolig

  Edb Tele Media

  Finans Forsikring

  Historie

  Husdyr

  Internet

  Jura

  Kultur

  Politik

  Spanien Generelt

  Sundhed Sygdom

  Underholdning

  Undervisning


  

ii

Nyheder

i

  Danske

  Spanske

  Øvrige Udland

  Finans

  Vejret Danmark

  Vejret Spanien

 vejret lige nu!
i

Medier

i

  Radio & TV

  Ugeblade & Magasiner

  Internet

i

Link service

i

  Bolig

  Erhverv

  Historie

  Rejser

  Samfund

  Sport & Fritid

  Turisme

  Diverse


    Søg på Internettet
  
  

  

i


Annonce
Boliger til salg i Malaga ved dansk ejendomsmægler. Klik her: www.bolig-spanien.dk
Lej bolig i Spanien 2400 boliger at vælge fra. Klik her: www.feriebolig-spanien.dk

Købe eller bygge selv i Spanien

Information om Købe eller bygge selv i Spanien. En række nøgleord: ombygning, sikkerhed, regler, entreprise

Købe eller bygge selv
Det er almindeligt kendt at der i de sidste årtier, har været et massivt byggeboom på Costa del Sol.I begyndelsen var de Spanske myndigheder slet ikke gearet hertil, men haltede efter byggeriet med hensyn til kvalitetskrav med videre.Boomet har trukket bygherrer af mange forskellige nationaliteter, og moralske støbninger til kysten. Med det resultat at kvaliteten kan være meget svingende. Sammenholdt med det faktum at den Spanske byggekvalitet i sig selv, er ringere jo længere tilbage i tiden man går. Kan man bestemt fristes til at bygge selv.Det skal for en ordens skyld nævnes at E.U harmoniseringen, har medført fornyede krav på byggeområdet. Men først på byggetilladelser søgt efter 6/5 2000, se i øvrigt under afsnittet Specielt ved nybyggeri.

Der er ikke noget i vejen for at man er sin egen bygherre, men det foreslås at man søger den nødvendige professionelle hjælp og rådgivning. Ydermere er det en god ide at ansætte en lokal entreprenør, typisk en muremester til at forestå byggeriet. I den forbindelse er det meget vigtigt hvem man vælger.

Køb af grund
Går man med drømmen om at bygge ejet hus, er der i forbindelse med køb af grund en række ting man skal sikre sig. Først og fremmest grundens beliggenhed og karakter. Grænser grunden op til højere liggende arealer, bør man tænke på hvad der sker når det regner, i forhold til husets placering. Er der store træer på grunden, skal man spørge om lov for at fælde dem. Det er ikke sikkert man får lov, da træer af en vis størrelse generelt er fredede.

Bebyggelsesgrad
Hvilken status har det område hvor man vil købe grund . Er det Urbanisationsområde, med en for området allerede defineret beskrivelse for bebyggelsesgrad og form.

Er det Zona rustica med en betydeligt mindre bebyggelsesgrad pr. m2 end i urbanisations område. Eller er det agrarzone, hvor kommunen tager stilling fra sag til sag, og hvor landbrugskommission og Miljøministeriet også skal spørges om lov.

Forsyningssituation
Er der el, vand og telefon i området, og hvis det er tilfældet er det allerede lagt ind til grunden. Hvad med kloakering og vejsystem, betales det af kommunen eller hører det under grundejerforeningen da det betragtes som privat vej. Må der overhovedet bygges.

Mange af de nødvendige oplysninger kan findes på det Rådhus/Ayuntamiento jorden er tilknyttet, som oftest forbundet med en relativ lav afgift for diverse oplysninger. Hvordan ser by/landplanlægningen ud for området.

pilotering
En sidste ting man skal være opmærksom på om er i orden, er grundens beskaffenhed hvad angår pilotering til fundament. Er der for eksempel kørt en del jord på grunden for at hæve den i forhold til udsigt eller grundvand.

Er der en minimumsperiode på to år før det bliver betragtet som fast grund, og byggetilladelse gives. I det hele taget kan grundens hældningsgrad og almene beskaffenhed, give anledning til overraskelser med hensyn til prisen på husets fundament.

Arkitekt
Når man har fået sin grund og skal til at søge om byggetilladelse, skal der involveres en Arkitekt. Reglerne er sådan at det er arkitekten der skal stå som ansvarlig for at byggeriet lever op til kravene fra kommunen, hvad angår kvalitet og sikkerhed. Man vil derfor opleve at honorar til arkitekten i Spanien er betragteligt. Men han skal så også komme i forskellige faser af byggeriet og godkende, at tingene er som de skal være.

Byggeteknisk forvaltning/Urbanismo
Herefter skal man op på urbanismo kontoret/byggeteknisk forvaltning. Det ligger på rådhuset over hele spanien, og så venter man på de godkender. Det kan gå hurtigt, tage lidt tid eller der kan gå meget længe.

IVA og ITP
En sidste ting man skal vide er, at huset når det står færdigt, påføres IVA/moms i stedet for ITP, som ved genhandel.

Det er enten 7 eller 16 %, og er ikke nemt at give en generel regel for. Men er det til eksempel byggeri hvor boligministeriet har tilbudt gunstige lån, indebærer det typisk at notaren tager 7 %.

Modsat skal man så ikke betale de 6 % i ITP når notaren skødeskriver, men nøjes med 1/2 %. Så man ender som regel på 7,5 %, modsat de 6 % ved almindelig hushandel.

  Udskriv artiklen Søg på zapin 

Til toppen

 

 

 
Find det i Fagregisteret!!       

 

© Copyright 2000 zapIN

site guide  |

Privacy statement   |

Legal disclaimer