Gør denne side til din startside
 
Dit fagregister

Køb bolig |  Lej bolig |  Lej bil |  Golf |  Flytider |  Nyhedsbrev |  Sitemap |  Annoncér

   

 

Områder

Site guide: Forside > Bolig > Byg selv > Totalentrepriser >  
i

  Forside

  Costa del Sol

  Mallorca

  Costa Brava

  Costa Blanca

  Kanariske øer

  Madrid

  Barcelona

ii

Ferieboliger

i

  Sommerhus i Spanien

  Ferielejlighed Spanien

  Luksusvilla Spanien

  Luksuslejligheder

  Hus på landet Spanien

  Golflejlighed i Spanien

  Vandrehjem Spanien

  Familieferie Spanien

  Billig feriebolig

  Storbyferie Spanien

  Handicap boliger

  Seværdigheder

  Skiferie Spanien

ii

Turist info

i

  Mad Vin

  Sport Fritid

  Sprogguide

  Turistinformation

ii

Generel Info

i

  Bil Motorkøretøjer

  Bolig

  Edb Tele Media

  Finans Forsikring

  Historie

  Husdyr

  Internet

  Jura

  Kultur

  Politik

  Spanien Generelt

  Sundhed Sygdom

  Underholdning

  Undervisning


  

ii

Nyheder

i

  Danske

  Spanske

  Øvrige Udland

  Finans

  Vejret Danmark

  Vejret Spanien

 vejret lige nu!
i

Medier

i

  Radio & TV

  Ugeblade & Magasiner

  Internet

i

Link service

i

  Bolig

  Erhverv

  Historie

  Rejser

  Samfund

  Sport & Fritid

  Turisme

  Diverse


    Søg på Internettet
  
  

  

i


Annonce
Boliger til salg i Malaga ved dansk ejendomsmægler. Klik her: www.bolig-spanien.dk
Lej bolig i Spanien 2400 boliger at vælge fra. Klik her: www.feriebolig-spanien.dk

Totalentrepriser i Spanien

Information om Totalentrepriser i Spanien. En række nøgleord: ombygning, sikkerhed, regler, entreprise

Totalentrepriser
Der bliver i øjeblikket bygget mere end nogensinde, med det resultat det er meget svært at finde kvalificeret arbejdskraft. De fleste dygtige håndværkere har så travlt, at de typisk, når de bliver bedt om at give tilbud, forlanger en pris der er så høj at de med stor sandsynlighed ikke får byggeriet, skulle de så få det alligevel er lønnen i hvert fald i orden. Nu er problemet bare at de har mere arbejde end de reelt kan nå, stol derfor ikke for meget på satte tidsfrister. De har typisk 5 til 6 ting kørende samtidig, så bygger de lidt på det ene videre til det næste og så videre. Hvis man vælger en totalentreprise, har man den fordel, at det meste er lagt ud til en bygherre, der så må slås med diverse problemer. Man bør dog alligevel ruste sig til en del forsinkelser i forhold til fastsatte datoer. Fordelen er til gengæld, at man har indflydelse på udformning og materialevalg, husk dog at følge byggeriets faser så man med sikkerhed ved der leves op til diverse aftaler.

Det er også afgørende at entreprenøren har diverse forsikringer og bankgarantier, i forbindelse med byggetilladelsen. Hvis man køber entreprisen med grund, kan tilladelsen sagtens være søgt før 6/5 2000, som er skillelinien mellem de gamle og nye regler. Forlang at byggeriet betales i etaper, efterhånden som det skrider frem, så man har en sikkerhed for færdiggørelse.

Køb af nybyggeri
Hvad angår køb af nybyggeri, træder en ny lov i kraft som gælder for byggeri hvor bygge-tilladelsen er søgt, efter 6/5 2000. Denne lov hedder “Ordenacion de la Edification Ley 38/1999” og lever op til et tidligere EU-direktiv på byggeområdet. Her defineres de minimumskrav en entreprenør/bygherre skal leve op til overfor forbrugeren. Ydermere defineres også de minimumskrav bygningen skal leve op til hvad angår funktion, sikkerhed og beboelighed. Blandt andet stilles krav til adgangsforhold for handicappede o.s.v.

Det interessante ved den nye lov er, at den specificerer ansvarsforholdet mellem de involverede parter i byggeriet, så eks. bygherren er ansvarlig for fejl og mangler ved byggeriet, der indklages af køber op til et år efter overtagelsen. Endvidere forlanges byggeriets involverede parter i besiddelse af en forsikring der dækker i tilfælde af krav. Man har altså ikke mulighed for at krybe udenom ved at ”gå Konkurs” og lignende. Herudover skal bygherre stille med en bankgaranti der hvis bygherre går konkurs sikrer færdiggørelse af byggeriet. Det bliver svært at undgå disse ting for bygherren, da alle garantier skal stilles før byggetilladelse gives. Det eneste man skal sikre sig som køber er altså at der foreligger en byggetilladelse, dog gælder den nye lov kun hvis byggetilladelsen er søgt efter 6/5 2000. Bagsiden er at præmierne på diverse forsikringer i sidste ende skal betales af forbrugeren. Men mon ikke det er pengene værd for den sikkerhed det medfører.

Den sidste ting man skal være opmærksom på, er at nybyggeri pålægges IVA/Moms på 7 %, og en notarafgift på 0,5 %. Altså en samlet merudgift på 7,5 %

Kontoret til forbrugernes beskyttelse
En sidste, -eller første-, mulighed er at henvende sig til (OMIC) som er kontoret til forbruger beskyttelse. Som normalt ligger i forbindelse med et Rådhus/Ayuntamiento. De anbefaler at man kommer før man underskriver frem for bagefter, så hjælper de med at læse kontrakten igennem.

Skulle skaden være sket hjælper de så godt de kan, men i den forbindelse er det afgørende hvor lang tid der går fra underskrift til man klager, i forhold til muligheden for at forfølge sagen. I øvrigt hjælper de med alt fra klager over telefonregningen, over køb af Timeshare, til handel med fast ejendom.

  Udskriv artiklen Søg på zapin 

Til toppen

 

 

 
Find det i Fagregisteret!!       

 

© Copyright 2000 zapIN

site guide  |

Privacy statement   |

Legal disclaimer