Gør denne side til din startside
 
Dit fagregister

Køb bolig |  Lej bolig |  Lej bil |  Golf |  Flytider |  Nyhedsbrev |  Sitemap |  Annoncér

   

 

Områder

Site guide: Forside > Jura > Skatteforhold > Skat ved salg af fast ejendom >  
i

  Forside

  Costa del Sol

  Mallorca

  Costa Brava

  Costa Blanca

  Kanariske øer

  Madrid

  Barcelona

ii

Ferieboliger

i

  Sommerhus i Spanien

  Ferielejlighed Spanien

  Luksusvilla Spanien

  Luksuslejligheder

  Hus på landet Spanien

  Golflejlighed i Spanien

  Vandrehjem Spanien

  Familieferie Spanien

  Billig feriebolig

  Storbyferie Spanien

  Handicap boliger

  Seværdigheder

  Skiferie Spanien

ii

Turist info

i

  Mad Vin

  Sport Fritid

  Sprogguide

  Turistinformation

ii

Generel Info

i

  Bil Motorkøretøjer

  Bolig

  Edb Tele Media

  Finans Forsikring

  Historie

  Husdyr

  Internet

  Jura

  Kultur

  Politik

  Spanien Generelt

  Sundhed Sygdom

  Underholdning

  Undervisning


  

ii

Nyheder

i

  Danske

  Spanske

  Øvrige Udland

  Finans

  Vejret Danmark

  Vejret Spanien

 vejret lige nu!
i

Medier

i

  Radio & TV

  Ugeblade & Magasiner

  Internet

i

Link service

i

  Bolig

  Erhverv

  Historie

  Rejser

  Samfund

  Sport & Fritid

  Turisme

  Diverse


    Søg på Internettet
  
  

  

i


Annonce
Boliger til salg i Malaga ved dansk ejendomsmægler. Klik her: www.bolig-spanien.dk
Lej bolig i Spanien 2400 boliger at vælge fra. Klik her: www.feriebolig-spanien.dk

Skat ved salg af fast ejendom i Spanien

Information om Skat ved salg af fast ejendom i Spanien. En række nøgleord: Spansk skattelov, skatteberegning..

Generelt er det kendt, at fortjeneste ved salg af fast ejendom i Spanien ikke beskattes, når man har ejet ejendommen i mere end 10 år. Det er i hvert fald, hvad jeg hører, hvis ikke dagligt, så hver uge. Men det er ikke sandt!

Hovedreglen er: Hvis man har ejet ejendommen i mere end 10 år inden udgangen af 1996 - dvs. har købt ejendommen i 1986 eller tidligere – er evt. fortjeneste skattefri.

Hvis man har ejet ejendommen i kortere tid, kan man reducere fortjenesten med 11,11% pr. år, man har ejet den fra og med det 3. års ejertid.

Skatten er 35%!! En speciel regel, der gælder for ikke-residente. Ved skatteberegningen skelner man mellem, om man har købt ejendommen i 1994 eller tidligere - d. 31/I 2 I 994 eller 1995, i 1996, i l 997 osv.

For hvert eneste anskaffelsesår gælder det, at man pristalsregulerer købsprisen for huset, hvilket betyder, at hvis man har købt ejendommen i 1994 eller tidligere, får man både købsprisen pristalsreguleret og nedslag i fortjenesten, hvorimod ved senere anskaffelse er den eneste reduktion i fortjenesten en pristalsregulering af købsprisen. Pristalsreguleringen er bestemt i artikel 46 i indkomstskatteloven, og findes i skattevæsenets tabeller.

Eksempel A:  
Hus købt d. I/4 l989 inkl. omkostninger for 10.000.000, og solgtes d. I/7 1999 for 18.000.000 efter omkostninger. Skattemæssigt får man en reduktion for 7 års ejertid - jvf. ovenstående. Købsprisen reguleres op med 1,038 eller til 10.380.000. Fortjenesten er herefter 7.620.000, som reduceres til
3.387.090, hvoraf skatten vil være I .185.482.

Eksempel B:  
Hus købt d. I/4 l995 inkl. omkostninger for 10.000.000, og solgtes d. I/7 1999 for 18.000.000 efter omkostninger. Sælger får ikke reduktion for ejertiden, men købesummen pristalsreguleres med 1,097 eller til 10.970.000. Fortjenesten er herefter 7.030.000, som beskattes med 35% eller 2.460.500.

Ikke-residente, der har erhvervet ejendom efter 1986 vil opleve, at køber tilbageholder 5% af salgssummen. Og dette gælder uanset, om man har tjent på ejendommen eller ej. Dette beløb er køber pligtig til at indbetale til skattevæsenet i sælgers navn. Efter salget (skødeunderskrift) har sælger 4 måneder til at opgøre skatteregnskabet/betalingen med skattekontoret.

Ved skatteopgørelsen skal sælger tage højde for de investeringer, han har haft i ejendommen (om-og tilbygninger) og købeomkostningerne såvel som salgsomkostningerne. Skattevæsenet har sine særlige deklarationer til opgørelsesforholdet.

Har sælger efter skatteopgørelsen overskydende skat til gode, tilbagebetaler skattevæsenet rent faktisk det overskydende beløb. Men tilbagebetalingen kræver, at man indgiver den endelige skatteopgørelse. Hvis ikke, finder der ingen tilbagebetaling sted. Jeg har oplevet mange tilfælde, hvor man ikke har fået tilbagebeult overskydende skat, fordi man har troet, eller har hørt, at det er håbløst. Det er det ikke!

Jeg har oplevet, at selv efter flere år tilbagebetales en evt. overskydende skat. Tilbagesøgningsproceduren tager normalt mellem 3 og 6 måneder, men kan variere - specielt tage længere tid.

Afsnitter er udarbejdet i samarbejde med advokat Kurt Tofterup

  Udskriv artiklen Søg på zapin 

Til toppen

 

 

 
Find det i Fagregisteret!!       

 

© Copyright 2000 zapIN

site guide  |

Privacy statement   |

Legal disclaimer