Gør denne side til din startside
 
Dit fagregister

Køb bolig |  Lej bolig |  Lej bil |  Golf |  Flytider |  Nyhedsbrev |  Sitemap |  Annoncér

   

 

Områder

Site guide: Forside > Edb Tele Media > PC'en og dens opbygning > Skærm, tastatur, mus og joystick >  
i

  Forside

  Costa del Sol

  Mallorca

  Costa Brava

  Costa Blanca

  Kanariske øer

  Madrid

  Barcelona

ii

Ferieboliger

i

  Sommerhus i Spanien

  Ferielejlighed Spanien

  Luksusvilla Spanien

  Luksuslejligheder

  Hus på landet Spanien

  Golflejlighed i Spanien

  Vandrehjem Spanien

  Familieferie Spanien

  Billig feriebolig

  Storbyferie Spanien

  Handicap boliger

  Seværdigheder

  Skiferie Spanien

ii

Turist info

i

  Mad Vin

  Sport Fritid

  Sprogguide

  Turistinformation

ii

Generel Info

i

  Bil Motorkøretøjer

  Bolig

  Edb Tele Media

  Finans Forsikring

  Historie

  Husdyr

  Internet

  Jura

  Kultur

  Politik

  Spanien Generelt

  Sundhed Sygdom

  Underholdning

  Undervisning


  

ii

Nyheder

i

  Danske

  Spanske

  Øvrige Udland

  Finans

  Vejret Danmark

  Vejret Spanien

 vejret lige nu!
i

Medier

i

  Radio & TV

  Ugeblade & Magasiner

  Internet

i

Link service

i

  Bolig

  Erhverv

  Historie

  Rejser

  Samfund

  Sport & Fritid

  Turisme

  Diverse


    Søg på Internettet
  
  

  

i


Annonce
Boliger til salg i Malaga ved dansk ejendomsmægler. Klik her: www.bolig-spanien.dk
Lej bolig i Spanien 2400 boliger at vælge fra. Klik her: www.feriebolig-spanien.dk

Skærm, tastatur, mus og joystick i Spanien

Information om Skærm, tastatur, mus og joystick i Spanien. En række nøgleord: skærm, modem, lydkort, scanner..

Skærm
Hvad er en skærm?

En skærm behøver vist ikke nogen nærmere introduktion. Hvis du ikke ved hvad en skærm er så kan vi da oplyse at du kigger på den for at læse denne tekst, medmindre du har udskrevet vores Internetside på printeren. Der findes to typer skærme. Den slags som du højst sandsynligt sidder og kigger på nu, og den slags som man har overført fra den bærbare computer til skrivebordet. Den sidstnævnte kalder man en LCD-skærm.

Hvad er så forskellen på de to typer?
Den største forskel er nok at LCD-skærmen ikke er mere en 10cm i dybden. En anden forskel er prisen der starter ved 20.000kr(!). En almindelig skærm kan erhverves for under 2.000 kroner. Det kan dog sagtens betale sig at give lidt ekstra for en bedre skærm. Når man så har arbejdet lidt ved skærmen, finder man ud af at LCD-skærmen er langt mindre stressende for øjnene at kigge på. Desuden er LCD-skærmen også skarpere i detaljerne. Den almindelige skærms billede laves af én elektron, der farer hen over skærmen og tegner billedet. Da elektronen ikke kan være overalt på én gang kan det godt resultere i at billedet flimrer, hvis ikke elektronens hastighed er stor nok. Dette kan man dog afhjælpe ved at øge grafikkortets "opdateringshastighed"("refreshrate" på engelsk). En LCD skærm kender ikke til opdateringshastighed, da billedet ikke tegnes af en elektron, men i stedet er det hvert enkelt lille punkt der lyser op. LCD-skærmen har dog én ulempe. Hvis det skulle ske at et af punkterne på skærmen går i stykker, vil det pågældende punkt være helt sort, og man ville være nødt til at købe en ny skærm for at fjerne den sorte prik. Endnu er LCD-skærmene også lidt langsommere til at ændre billedet end en almindelig skærm. Dette kan give skygger på ting der bevæger sig hurtigt henover skærmen. Men dette vil der nok snart blive gjort noget ved.

Tastatur, mus og joystick
Lidt om tastaturet

Tastaturet er et redskab til at styre computeren. Det anvendes oftest til tekstbehandling, regneark mv. Men da tastaturet er det eneste, der altid er tilsluttet en PC, benyttes det ofte i spil. Tastaturet har som standard 102 taster. Samtidig med lanceringen af Windows95 blev der fremstillet et specielt 105 tasters tastatur med 2 ekstra funktioner.

Lidt om musen
Den mest anvendte styreredskab til Windows-baserede programmer er musen. Derfor er det også vigtigt at musen er af god kvalitet. Hvis man investerer 60 kroner i en mus kan man forvente at den holder i 60 dage. Derimod hvis man investerer 200 kroner eller mere kan man regne med at den holder en del år. Dog kan den hurtigt blive ubrugelig, hvis ikke man husker at rense de 3 ruller, der registrerer kuglens bevægelser. Rullerne kan renses ved at skrabe skidtet af med en vatpind og eventuelt opbløde det først. Brug ikke skarpe genstande da du kan beskadige rullerne.

Lidt om joysticket
Der findes mange former for joysticks. Nogle med 2 knapper og andre har 32 knapper. Et joystick kan erhverves for 150 kroner, men ønsker man præcision bliver man nødt til at give 400 – 500 kroner. Så bør det også kunne holde i lang tid. Joysticket er 100% til spil og underholdning. PC-joystick er oftest analoge, dvs. at de kan mærke hvor langt til siderne udsvinget er. Det gør det meget lettere at styre f.eks. bilspil eller flyspil. Det er dog næsten umuligt at spille platformspil med et analogt joystick. Nogle joysticks har 4 akser, dvs. to af akserne går til op/ned og højre/venstre, én til farten og den sidste fungerer som ror. Det er dog mest almindeligt med kun de tre første. Joysticket er oftest sat til computeren på lydkortet. Hvis man ikke har et lydkort, skal man have fat i en "gameport", og tilslutte joysticket til den.

 

  Udskriv artiklen Søg på zapin 

Til toppen

 

 

 
Find det i Fagregisteret!!       

 

© Copyright 2000 zapIN

site guide  |

Privacy statement   |

Legal disclaimer