Gør denne side til din startside
 
Dit fagregister

Køb bolig |  Lej bolig |  Lej bil |  Golf |  Flytider |  Nyhedsbrev |  Sitemap |  Annoncér

   

 

Områder

Site guide: Forside > Sport Fritid > Skisport > Ski-stadier >  
i

  Forside

  Costa del Sol

  Mallorca

  Costa Brava

  Costa Blanca

  Kanariske øer

  Madrid

  Barcelona

ii

Ferieboliger

i

  Sommerhus i Spanien

  Ferielejlighed Spanien

  Luksusvilla Spanien

  Luksuslejligheder

  Hus på landet Spanien

  Golflejlighed i Spanien

  Vandrehjem Spanien

  Familieferie Spanien

  Billig feriebolig

  Storbyferie Spanien

  Handicap boliger

  Seværdigheder

  Skiferie Spanien

ii

Turist info

i

  Mad Vin

  Sport Fritid

  Sprogguide

  Turistinformation

ii

Generel Info

i

  Bil Motorkøretøjer

  Bolig

  Edb Tele Media

  Finans Forsikring

  Historie

  Husdyr

  Internet

  Jura

  Kultur

  Politik

  Spanien Generelt

  Sundhed Sygdom

  Underholdning

  Undervisning


  

ii

Nyheder

i

  Danske

  Spanske

  Øvrige Udland

  Finans

  Vejret Danmark

  Vejret Spanien

 vejret lige nu!
i

Medier

i

  Radio & TV

  Ugeblade & Magasiner

  Internet

i

Link service

i

  Bolig

  Erhverv

  Historie

  Rejser

  Samfund

  Sport & Fritid

  Turisme

  Diverse


    Søg på Internettet
  
  

  

i


Annonce
Boliger til salg i Malaga ved dansk ejendomsmægler. Klik her: www.bolig-spanien.dk
Lej bolig i Spanien 2400 boliger at vælge fra. Klik her: www.feriebolig-spanien.dk

Ski-stadier i Spanien

Information om Ski-stadier i Spanien. En række nøgleord: Sierra Nevada, pister, skistadier..

Kyllingestadiet
Kyllingestadiet er betegnelsen for begynderstadiet. Man vil unægteligt føle sig en smule stødt under denne omtale, men alle, alle der har haft et par ski på, har været på dette stadie, så det er der altså ingen grund til. Som kylling skal Du starte med at vænne dig til alle de nye indtryk: Skiene, det glatte sne underlag, de store bakker, lifterne og de mange mennesker. Det i sig selv er en større omgang, og så er man endnu ikke begyndt at stå på ski. Det næste trin er at holde balancen når skiene glider henover sneen og køre ligeud i moderat fart uden at tabe balancen. Så skal farten styres, det gør man ved at presse skienes bagender ud til siden og samtidig bøje knæene en smule nedad og indad, derved danner skiene en plov Jo bredere plov, jo mere bremser du. Sidst skal Du så lære at svinge, det gør Du ved at lægge mere vægt på det ene ben, mens Du plover, jo mere vægt Du lægger på det ene ben, jo hurtigere svinger Du. Det lyder jo ganske simpelt, men, der kan altså godt gå lidt tid før man bliver kanin.

Kaninstadiet
Kaninstadiet er nået, når Du kan køre ligeud, mens du regulerer farten med en plov, og svinge ved hjælp af plovsving. Så er du Kanin. Men så kommer det næste, plovsving med indsamling af ben. Når Du afslutter hvert plovsving, skal Du lære at indsamle det inderste ben, derved afsluttes svinget og man kører ligeud på skrå af bakken. Selv på grønne bakker kan der komme små pukler som Du skal forbi ved at køre henover med samlede ben. Så er der skråkørsel med siderutsch. Det betyder at man lader sig glide sidelæns ned ad bakken. Denne teknik bruges, når man vil langsomt og sikkert ned ad en stejl bakke, hvor man ikke kan finde ud af at svinge. Alle skiløbere, selv de dygtigste, benytter jævnligt denne teknik. Det kan ikke undgås, at man nu og da møder en skråning, hvor man ikke kan dreje. Når Du mestrer disse 2 ting, så er du blevet en Ræv.

Rævestadiet
Nu syntes Du helt sikkert, at Du er kommet langt. Dit skiløb ser sandsynligvis ikke smart ud, og på svære bakker vil det gå meget langsomt, men Du kommer helskindet ned. Som Ræv kan din skimæssige udvikling gå langsomt i årevis og mange ræve kommer aldrig videre med deres skiløb, fordi det ikke er absolut nødvendigt, men man kan altid koncentrere sig om at forbedre sin teknik, og få bedre skær i svingene, at kante skiene så man trækker rent spor efter sig, hvilket også giver en højere fart og bedre balance. Men øvelse gør mester, og fra dette stade, kommer man til Ulvestadiet.

Ulvestadiet
Nu kan Du køre på alle pister, også de sorte, så længe man holder sig væk fra de værste problemer. Som Ulv er Du ved at blive bevidst om hvordan Du kører på skiene. Tiden er inde til at fjerne unoderne og finpudse Din stil: organiseret stav-arbejde, vær bevidst om, at hænderne skal være fremme og lidt udadvendt, så hjælper de kroppen med at holde balancen under alle forhold. Parallelsamling i sving,  der skal ved høje hastigheder være afstand mellem skiene, så du har plads til at kante skiene, og det er virkeligt vigtigt, af hensyn til Din videre udvikling, at Du træner sving med parallelle samlede ski, da det vil blive livsnødvendigt, hvis Du senere skal i gang med pukler og off-pister. Sving uden svingforberedelsesfase og små hop. Så er Du godt på vej ind i Tigerstadiet.

Tigerstadiet
Er Du een af de personer, der er så heldige at nå så langt, så er du nået gennem nåleøjet. Så er det, Du begynder at udfordre og jage. Tidligere arbejdede Du ubevidst efter den reneste og nemmeste vej ned, nu er det lige omvendt, Du jager ubevidst efter hver eneste pukkel og udnytter dem. Men husk, for at kunne nå dette stadie, så er de tekniske forudsætninger stadig, balance, vertikalarbejde og fodarbejde

 

  Udskriv artiklen Søg på zapin 

Til toppen

 

 

 
Find det i Fagregisteret!!       

 

© Copyright 2000 zapIN

site guide  |

Privacy statement   |

Legal disclaimer