Gør denne side til din startside
 
Dit fagregister

Køb bolig |  Lej bolig |  Lej bil |  Golf |  Flytider |  Nyhedsbrev |  Sitemap |  Annoncér

   

 

Områder

Site guide: Forside > Sport Fritid > Skisport > Sierra Nevada >  
i

  Forside

  Costa del Sol

  Mallorca

  Costa Brava

  Costa Blanca

  Kanariske øer

  Madrid

  Barcelona

ii

Ferieboliger

i

  Sommerhus i Spanien

  Ferielejlighed Spanien

  Luksusvilla Spanien

  Luksuslejligheder

  Hus på landet Spanien

  Golflejlighed i Spanien

  Vandrehjem Spanien

  Familieferie Spanien

  Billig feriebolig

  Storbyferie Spanien

  Handicap boliger

  Seværdigheder

  Skiferie Spanien

ii

Turist info

i

  Mad Vin

  Sport Fritid

  Sprogguide

  Turistinformation

ii

Generel Info

i

  Bil Motorkøretøjer

  Bolig

  Edb Tele Media

  Finans Forsikring

  Historie

  Husdyr

  Internet

  Jura

  Kultur

  Politik

  Spanien Generelt

  Sundhed Sygdom

  Underholdning

  Undervisning


  

ii

Nyheder

i

  Danske

  Spanske

  Øvrige Udland

  Finans

  Vejret Danmark

  Vejret Spanien

 vejret lige nu!
i

Medier

i

  Radio & TV

  Ugeblade & Magasiner

  Internet

i

Link service

i

  Bolig

  Erhverv

  Historie

  Rejser

  Samfund

  Sport & Fritid

  Turisme

  Diverse


    Søg på Internettet
  
  

  

i


Annonce
Boliger til salg i Malaga ved dansk ejendomsmægler. Klik her: www.bolig-spanien.dk
Lej bolig i Spanien 2400 boliger at vælge fra. Klik her: www.feriebolig-spanien.dk

Sierra Nevada i Spanien

Information om Sierra Nevada i Spanien. En række nøgleord: Sierra Nevada, pister, skistadier..

Sierra Nevada med evig sne på bjergenes tinder er Andalusiens stolthed. Et velorganiseret skisportssted i en højde mellem 2100 0g 3300 m over havet og kun 80 km. Fra middelhavet.

Sierra Nevada er beliggende kun 25 minutter fra Granada. Der er tre nationale og internationale lufthavne meget nær ved Granada, en inden for 17 km. Fra Granadas centrum. Samt i Malaga og Sevilla. Tog, busforbindelser og et moderne net af motorveje, gør at Sierra Nevada kun ligger 4 timers kørsel fra Madrid.

Området er indrettet så der er plads til alle, lige fra professionelle til nybegynderen på skiskole. I Sierra Nevada er alt muligt, Alpint skiløb, snowboard, langrend, freestyle, hundeslæder, samt kælkebakker hvor skiløbere er forment adgang.

Med diverse kabelvogne og stolelifte, som hører til de bedste i Spanien, er der let adgang til de mange løjper. Er der mangel på sne, er løjperne fra morgenstunden præpareret af sne maskiner, så der er klar til de mange gæster. Har man mulighed for det, er det en god ide at lægge besøget mellem mandag og Torsdag, da presset af gæster til tider kan være massivt i weekenderne.

Liftkort og udstyrsleje
Under alle omstændigheder bør man planlægge det, så man ankommer omkring kl. 900 om morgenen. Der er en stor underjordisk parkeringsplads, lige ved indgangen til Sierra Nevada. Her parkerer man, og går op på pladsen af trappen i parkeringskælderen. På pladsen ligger der et kontor til køb af liftkort, og et butikker til leje af udstyr. Hurtigt efter kl. 900, vil der være kø ved disse steder, specielt i weekenden. Her er det en god ide hvis man er flere, og også skal leje udstyr, at man fordeler sig i køerne. Dermed får man hurtigt klaret den kedelige del, og kan bruge resten af dagen på det man er kommet for.

Løjperne
Der findes i alt 45 løjper, som er fordelt på 5 sorte, 18 røde, 18 blå og 4 grønne. Den længste er 5910 meter, og har et fald på 1175 meter. Totalt er der 61419 meter løjper.

Veleta
Et svært område med 5 lange røde løjper, med den længste løjpe på 5910 meter.

La Laguna de las Yeguas
Meget anvendt af gode løbere.

Borreguiles
Området hvor skiskolerne er. Alligevel et godt område for familien, med 3 røde, 5 blå og 4 grønne løjper.

Loma Dilar
Her findes de absolut sværeste sorte løjper, som udelukkende er for de meget rutinerede løbere. Løjpen Fuente del Tesoro, var hvor Alberto Tomba sine to guldmedaljer, i slalom og storslalom, under VM i 1996. Der er også 10 lange blå løjper, med moderat fald, hvor middel løberen kan boltre sig. Som eksempel kan nævnes den længste blå løjpe, med et moderat fald på 674 meter over 3730 meter. Hvilket ikke kræver en ekspert, for en sikker forcering.

Parador Rio Monachill
Området har tre blå, og en rød løjpe.

San Juan og Cauchiles dal
En af de længste løjper i Spanien, der strækker sig fra Velete i 3300 meters højde, til Pradollano i 2200 meters højde. Et løb på cirka 6 km. Uden afbrydelse, og uden brug af lifts, gør det uden tvivl til en perfekt afslutning på en dejlig skidag.

>

Natløb br>Sierra Nevada var det første spanske skisportssted, hvor dette blev muligt. Her er der mulighed for at glide ned af El Rio under en stjerneklar himmel, og se lysene på Prallano, længere væk i horisonten kan man skimte Granada by. Selv om det er svært efter en god dag på ski, og et langt brusebad, endnu en gang at skulle i udstyret, er det virkelig oplevelsen værd. Natløb kan normalt praktiseres fra fredag til søndag gennem hele sæsonen, fra omkring 1830 til 2130, husk dog at der skal købes specielt natkort.

Lejlighedsvis omkring højtiderne, er det muligt at prøve den oplyste Nerveros løjpe. Det er en sort løjpe, hvor et højt niveau kræves, og ikke alle kan deltage. Man tager stoleliften til Montebajo, hvorefter der kun er een vej ned. Oplevelsen er storslået, hvis man er i besiddelse af de nødvendige erfaring.

Skisport for handicappede
Ledelsen i Sierra Nevada har siden 1996 arbejdet hårdt på, at handicappede kan få mulighed for at deltage i alpin skisport. Det indebærer at installationerne er af en sådan karakter, at kørestolsbrugere har nemt ved at færdes, og der kan stilles professionelle ledere til rådighed.

Hoteller
Der er mange hoteller i området, som strækker sig over 2 til 4 stjerner, og dermed over et varieret pris og service niveau. Derudover findes der udlejning af lejligheder, hvor det er muligt at bo flere sammen.

Afterskiing
Når aftenen falder på, er der gode muligheder for hyggeligt samvær på en af de mange restauranter, pubber eller discoteker, som findes i området.

Andre seværdigheder
Når man er er i nærheden er det et must at besøge Alhambra, det gamle slot maurerne regerede fra, i Granada.

 

  Udskriv artiklen Søg på zapin 

Til toppen

 

 

 
Find det i Fagregisteret!!       

 

© Copyright 2000 zapIN

site guide  |

Privacy statement   |

Legal disclaimer