Gør denne side til din startside
 
Dit fagregister

Køb bolig |  Lej bolig |  Lej bil |  Golf |  Flytider |  Nyhedsbrev |  Sitemap |  Annoncér

   

 

Områder

Site guide: Forside > Bolig > Salg af fast ejendom > Salgsprocessen >  
i

  Forside

  Costa del Sol

  Mallorca

  Costa Brava

  Costa Blanca

  Kanariske øer

  Madrid

  Barcelona

ii

Ferieboliger

i

  Sommerhus i Spanien

  Ferielejlighed Spanien

  Luksusvilla Spanien

  Luksuslejligheder

  Hus på landet Spanien

  Golflejlighed i Spanien

  Vandrehjem Spanien

  Familieferie Spanien

  Billig feriebolig

  Storbyferie Spanien

  Handicap boliger

  Seværdigheder

  Skiferie Spanien

ii

Turist info

i

  Mad Vin

  Sport Fritid

  Sprogguide

  Turistinformation

ii

Generel Info

i

  Bil Motorkøretøjer

  Bolig

  Edb Tele Media

  Finans Forsikring

  Historie

  Husdyr

  Internet

  Jura

  Kultur

  Politik

  Spanien Generelt

  Sundhed Sygdom

  Underholdning

  Undervisning


  

ii

Nyheder

i

  Danske

  Spanske

  Øvrige Udland

  Finans

  Vejret Danmark

  Vejret Spanien

 vejret lige nu!
i

Medier

i

  Radio & TV

  Ugeblade & Magasiner

  Internet

i

Link service

i

  Bolig

  Erhverv

  Historie

  Rejser

  Samfund

  Sport & Fritid

  Turisme

  Diverse


    Søg på Internettet
  
  

  

i


Annonce
Boliger til salg i Malaga ved dansk ejendomsmægler. Klik her: www.bolig-spanien.dk
Lej bolig i Spanien 2400 boliger at vælge fra. Klik her: www.feriebolig-spanien.dk

Salgsprocessen i Spanien

Information om Salgsprocessen i Spanien. En række nøgleord: salær, mægler, annoncering, gode råd..

Salg af ejendom i Danmark
Når man skal sælge sin ejendom, må man formodes at være inde i regler om skøder, ejendomsskatter og lignende, er det ikke tilfældet  se under ”Køb af bolig”.

Hvad angår beskatningsreglerne for en eventuel fortjeneste ved salg, se under beskatning af bolig. 

Når man skal sælge sin bolig i Danmark, starter man med at indhente tilbud fra 2-3 mæglere, som så vurderer prislejet. Ofte ligger de tæt op ad hinanden, da selve vurderingen fastsættes ud fra grundigt gennemarbejdede kalkuler.

Derudfra vælger man så den mægler, der anses for at give det højeste nettoudbytte. Man underskriver derefter en eksklusiv aftale, så mægleren har retten til salget i en fastsat periode på f.eks. et halvt år.

Mægleren annoncerer  boligen til salg i diverse dagblade med videre, og hen af vejen sænkes prisen evt. efter aftale, hvis det er lidt trægt med henvendelserne.

Salg af ejendom i Spanien
I Spanien foregår det anderledes. Når man beslutter sig for at sælge, danner man sig ofte først et indtryk af prisen ved at sammenligne med andre handler i området. Derefter sætter man et skilt på ejendommen. Henvender sig til en eller to mæglere til at starte med, ofte anbefalet af venner og bekendte. Dem fortæller man om den ide, man har om prisen. Man diskuterer det lidt, er det den rigtige pris, og hvor stor en margin er man villig til at gå ned i en forhandlings-situation. Så underskriver man en kontrakt der giver mægleren ret til at sælge huset, til den fastsatte pris, i en given periode, med en aftalt kommission på typisk 5 %.

Fastsættelse af pris
En af de ting en professionel ejendomsmægler kan bruges til, er fastsættelse af pris. Alt for mange ejere har en forventning om en pris over markedsværdien. Men husk hvis man har travlt at en ejendomsmægler vil arbejde meget hårdere for at sælge ejendommen, hvis prisen er sat efter markedet. 

Eksklusivaftale
Det er som oftest ikke en eksklusiv aftale, så man kan have flere mæglere. Der er så til gengæld heller ingen garanti for at din ejendom bliver annonceret til salg. Typisk har den enkelte mægler et lille udsnit af de forskellige priskategorier i diverse blade, derudfra ringer folk så og spørger om hvad mægleren har indenfor det der ønskes.

Derfor udnytter mange ejere retten til selv at annoncere til salg. Udover folk der er interesseret i at købe, bliver man også ringet op af diverse mæglere, der leder efter ejendom til salg. Ofte tænker ejeren ”The more the merrier” Så disse mæglere er også velkomne til at sælge ejendommen, til den givne nettopris + kommission. I løbet af kort tid kan ejendommen være til salg mange forskellige steder, og prisen hos de enkelte kan ofte divergere en smule. Dette er grunden til at man ofte kan gå rundt til forskellige mæglere i et område, og se samme hus til salg for forskellige priser. Men i sidste ende er det den heldige mægler der sælger der løber med ”Rovet”. Det kan til gengæld også have den irriterende sideeffekt, at ejeren glemmer og ringe til og afmelde ejendommen til salg. Med det resultat at en interesseret køber der ser ejendommen i vinduet hos en mægler, kan risikere den allerede er solgt.

Der findes undtagelser fra ovennævnte model. Der er mæglere der forlanger en eksklusiv aftale, og der er sælgere der foretrækker at sælge gennem en udvalgt mægler. Men de fleste handler foregår efter det ovennævnte princip.

Advokat
En advokat tager cirka 1 % af handelsprisen når du sælger. Pengene er givet godt ud, fordi vedkommende kan redde en fra mange ubehagelige overraskelser.

Han gennemser kontrakterne, og sørger for at alt er gennemført i overensstemmelse med loven.

Kontrakt
Standard kontrakter brugt af mæglere er som regel udmærkede til brug ved handel, men advokaten kan give gode råd. Vidste du for eksempel at spansk lov siger at af udgifterne til de to skatter og de to afgifter forbundet med ejendomshandel.

Betaler sælgeren 90 % af notar udgifter og Plus valia skat, mens køber betaler overførselsskatten på 6 % og registreringsafgiften på ejendommen.

Dog indeholder mange kontakter en aftale om, at køber betaler alle afgifter ved handelen.

Escritura
Er beskrivelsen af ejendom og grundens fysiske rammer i Escrituraen i orden ?.

Det er en god ide når du skal sælge at få en professionel til at checke ejendommen. Ydermere er det en god ide at hente et Certification Catestral, som er en nøjagtig fysisk beskrivelse af din ejendom, som bruges til at udregne værdien til grundlag for ejendomsskat, Valor CatestralDen fås på provinsens catastro Hacienda, samme sted man betaler ejendomsskatten. I løbet af få år forventes det lovbestemt, at sælger skal stille med certfikatet ved salg.

Diverse dokumenter
Kvitteringer for indbetalt ejendomsskat er vigtigt for køber, både som bevis for de er betalt, og som indikation af ejendommens fastsatte værdi, og reference nr. i catastroen. Man har også brug for Escrituraen, så den eventuelle køber kan undersøge om der er hypotek lån.

Kvitteringer fra forsyningsselskaberne, vand, el og Renovation.

Køber vil også ønske at se kvitteringer for indbetaling af comunidad.

Tag kopier af det hele, og lav en samlet mappe. Så er det nemt for både ejendomsmægler, advokat og køber.

Afgifter
Man skal gøre sig klart at køber har en forpligtigelse til at deponere 5 % af handelsprisen ved Haciendaen, som garanti for at sælger afregner de 35 % i skat af fortjenesten, hvis man ikke er resident i Spanien.

Se i øvrigt afsnittet skatter og afgifter.

  Udskriv artiklen Søg på zapin 

Til toppen

 

 

 
Find det i Fagregisteret!!       

 

© Copyright 2000 zapIN

site guide  |

Privacy statement   |

Legal disclaimer